Marianne Maans

muusikko

Musiikkini

Viulu, laulu ja jouhikko

Olen kansanmuusikko ja musiikkini koostuu kansanmusiikista, lastenmusiikista, koraaleista ja varhaisesta kansanmusiikista. Argentiinalainen tango on intohimoni ja vanhalla viihdemusiikilla on erityinen paikka sydämessäni.  Suomenruotsalainen kansanmusiikki ja sen kesyttämättömät menuetit, polskat ja kansanlaulut muodostavat erikoisalani, jota olen tutkinut koko elämäni ajan. Sakraali musiikki kutsuu hiljentymään, kun taas lastenmusiikki tuo leikkimielisyyttä ja naurua elämään!

 

Musiikki luo tilaa tunteille sekä kohtaamisille hetkessä.

Esiinnyn sekä solistina että yhtyeissä ja työskentelen monenlaisissa projektissa ja eri yhtyeissä.  Konsertoin, pidän luentoja, esittelyitä, kursseja ja työpajoja kansanmusiikista ja työskentelen hoivamuusikkona. Olen myös mentaalivalmentaja.

Ota mieluusti yhteyttä liittyen konsertteihin, esiintymisiin, kursseihin, työpajoihin ja luentoihin sekä musiikkiin hoivaympäristössä!

 

Hoivamusiikki

Tarjoan musiikkia sekä yksittäisille ihmisille että ryhmille sairaala- ja hoivaympäristöissä. Soittimeni ovat pääasiassa viulu ja laulu, mutta tarvittaessa käytän myös herkkä-äänisempiä soittimia kuten esim. kalimba-sormipianoa. Suunnittelen musiikkini kohderyhmää ajatellen, ohjelmistooni kuuluvat laulu- ja instrumentaalikappaleita eri-ikäisille, mm. kansanmusiikkia, tuttuja ja suosittuja sävelmiä, vanhempaa tanssimusiikkia ja lastenmusiikkia. Laulan pääasiassa suomeksi ja ruotsiksi, tarpeen mukaan laajennan jatkuvasti ohjelmistoani. Musiikillinen työ sovitetaan kohderyhmälle ja mahdolliset toiveet otetaan huomioon.

Musiikki toimii vuorovaikutuksen välineenä, lohdun ja ilon kantajana, tunteiden kanavana ja levon sijana. Musiikki luo tilan, jolle ei välttämättä löydä sanoja. Voimme musiikin avulla hetken kohdata, kokea ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta sekä jakaa olemassa oleva hetki.

Yhtyeet

Yhtyeet ja yhteistyöt

Eija Kankaanranta/Luonnossa ja meren äärellä, FoLKRÖRELSEN, Juulia Salonen, Maria Kalaniemi,  Marianne Maans – Lauri Antila Duo, Marjaana Puurtinen/Soi torpat ja salongit,  Orquesta Tangarte, Paula Blåfield/Näyttämö Pegasos, Pirnales, Ramunder, Skrubiluttan Å Skrubilej, Sofia Lindroos/Säveliä valon hahmossa, SPELFOLK/SAARISTON SYKE  ym.

CD-levyt & nuotit

Tilaukset: marianne.maans (a) gmail.com Toimituskulut lisätään hintaan.

SOI TORPAT JA SALONGIT – SPEL I STUGA OCH SALONG
-nuottivihko (download pdf free)

Skrubiluttan Å Skrubilej 12.50 €
Under bar himmel, Marianne Maans – Maria Kalaniemi – Ape Anttila 15 €
I himmelen folkliga koraler, Katarina Kvarnström & Gnistra 15 €
Corpus, Marianne Maans 7 €
Duets, Marianne Maans & Lauri Antila Duo 15 €
Marianne Maans 15 €
Finlandssvensk folkmusik i arrangemang av Marianne Maans -nothäfte 15 €

Levyt

 

Toner i ljus och gestalt – Voices in Light Sofia Lindroos & Marianne Maans 2020                                                    Skrubiluttan Å Skrubilej, 2017.
Katarina Kvarnström & Gnistra: I himmelen – Folkliga koraler, 2014.
Marianne Maans, Maria Kalaniemi & Ape Anttila: Under bar himmel – Taivasalla, 2014.
FoLKRÖRELSEN: Släpp in publiken, 2013.
Lirarna -promoCD 2012.
Corpus, 2011.
Marianne Maans & Lauri Antila Duo: Duets, 2010.
Jouhiorkesteri: Nikodemus, 2008.
Marianne Maans, 2004.
I Ramunders fotspår, 2000.
Pirnales: Parasta ennen, 1994.
Pirnales: Aquas, 1992.
Katrilli, 1991.
Pirnales, 1989.
Esselåtar, 1987.

Mukana myös levyllä:
Stormskärs Maja, 2016.
Sounds from Solitude, 2015.
Petra Sundvik: Det jag ville, 2014.
Leve psalmen!, 2003.
Chorus Sanctae Ceciliae: Liv och längtan, 2001.
Folk Voices, 1999.
Agromania, 1993.
Det kom ett folk från skären – Visor från Kökar, 1995.
Kullervo Kuoro: Likainen enkeli, 1992.

 Nuottivihot ja kirjat   Toimittanut useita kansanmusiikin menetelmäoppaita eri-ikäisille päiväkodista yläkouluun sekä kansanmusiikin nuottivihkoja ja Kristiinankaupungin seudun kansanmusiikkia käsittelevän kirjan. Folkmusik i skolan åk 7-9 – metodhandbok (red. Désirée Saarela-Portin & Marianne Maans), Stiftelsen för Martin Wegelius institutet och Österbottens förbund, 2017. Finlandssvensk folkmusik-nothäfte, Marianne Maans, 2015. Folkmusik på dagis-metodhandbok, Stiftelsen för Martin Wegelius institutet och Österbottens förbund, 2014. Folkmusik i skolan åk 1-6-metodhandbok, Stiftelsen för Martin Wegelius institutet och Österbottens förbund, 2014. Musik och människor – Folkmusik från Kristinestadsnejden, Finlands svenska folkmusikinstitut, 2006.

Marianne Maans

marianne.maans (a) gmail.com +358 40 5258819

Yhteisömuusikko/Sairaala- ja hoivamuusikko (Turun AMK:n erikoistumiskoulutus 2018) Mentaalivalmentaja (Folkhälsan Utbildning Ab 2016) Musiikin maisteri (Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto 1998) Nuorisosihteeri (SÖFF 1985)